Past een Duitse Pinscher bij mij?

 

 

De toekomstige eigenaar moet genoeg tijd en energie hebben voor de Duitse Pinscher. Enkele keren per dag uitlaten en regelmatig activiteiten ondernemen. Daaronder valt wandelen  maar ook eventueel hondensporten zoals agility, flyball....e.d.
Lichaamsbeweging is niet alleen goed voor de hond, maar is ook essentieel voor onze eigen gezondheid. Bovendien bouwt u op deze manier een band op met uw huisdier.

Behalve hun dagelijkse portie lichaamsbeweging willen Duitse Pinschers ook hun hoofd gebruiken. Juist omdat ze zo’n enorme uithoudingsvermogen hebben, is geestelijke inspanning een goede manier om ze toch voldaan te krijgen.

Bij pups is dit belangrijk omdat ze hun fysieke grenzen nog niet kennen.

Teveel beweging is schadelijk voor de ontwikkeling van het jonge lichaam.

Een combinatie van fysieke en geestelijke inspanning zorgt voor een gezonde vermoeidheid.

U kunt bijvoorbeeld gehoorzaamheidstrainingen en hondenspelletjes gaan doen.

De eigenaar moet consequent zijn, discipline hebben en geduld kunnen opbrengen.

Het oude principe van honden fysiek domineren is allang voorbij, toch komen we het nog vaak tegen. Dat komt door onbegrip, onwetendheid en ongeduld. We raden aan eventueel een cursus te volgen bij een kynologenclub waar de instructeurs opgeleid zijn en werken met een positieve trainingsmethode.

 

Het eerste jaar vraagt een Duitse Pinscher puppy veel aandacht. Honden zijn roedeldieren die zich ongemakkelijk voelen wanneer ze alleen zijn.

Een jonge hond 2 uur alleen laten is het maximum en voor een puppy uit den boze. Dat toch doen is voor de hond mogelijk traumatisch, wat leidt tot zaken als verlatingsangst, stress en het afkluiven van uw meubilair.

Wat uitgaven betreft moet men voorbereid zijn op medische kosten en verzekering, materiaal (kussens, bench, dekens, etc) en een gezonde voeding.

Afgezien van het feit dat een Duitse Pinscher het liefst aan uw voeten ligt, is zijn dunne vacht, en het niet voorhanden zijn van een ondervacht, niet voldoende om de winterse kou tegen te houden. Zorg dus voor een warm plekje binnenshuis. Loop niet te lang buiten als het vriest en denk bijvoorbeeld aan een jasje.

Kinderen en Duitse Pinschers

Honden zijn roedeldieren met een strikte hiërarchie. In de hondenwereld staan kleine kinderen lager op de “ladder” dan volwassen honden. We praten dan over kinderen jonger dan ongeveer 16 jaar, afhankelijk van zowel de uitstraling van de kinderen als de instelling van de hond. Aangezien een puppy sneller volwassen wordt dan een kind, kan in enkele jaren de rangorde drastisch veranderen. Het is daarom belangrijk dat u en uw kinderen daarmee rekening houden en regels hanteren om ongelukjes en onbegrip te voorkomen. Uiteindelijk gaat het om wederzijds respect. De volgende regels gelden in principe voor contact tussen kinderen en honden in het algemeen.

  • De hond met rust laten. Als ze aandacht wil, gaat ze zelf naar de kinderen toe.
  • Zorg dat de kinderen de hond niet op een ongemakkelijke manier aanraken. En zeker niet oppakken, bespringen of aan haar oren trekken.
  • Laat jonge kinderen niet alleen met honden, blijf in de buurt.
  • Jonge kinderen geen fysieke spelletjes met de hond laten doen.

 

Voor wat specifiek een Duits Pinscher betreft geldt algemeen de regel dat de kinderen die permanent deel uit maken van het gezin toch minstens de leeftijd van 16 jaar zouden moeten bereikt hebben. Een Duitse Pinscher is principieel een goede kindervriend, vooropgezet dat hij behoorlijk is opgevoed. Door het feit dat een Duitse Pinscher een hond is die een zeer consequente en assertieve opvoeding nodig heeft is het van het allergrootste belang dat IEDEREEN binnen het gezin consequent meewerkt aan deze opvoeding. Dit is iets wat men van al te jonge kinderen niet kan verwachten, vandaar deze regel.